ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ORP ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕΣε ο,τι αφορά στην κατανάλωση νερού, το ORP μας δείχνει κατά πόσο μπορεί το νερό που πίνουμε να λειτουργήσει οξειδωτικά ή αντιοξειδωτικά στο σώμα μας. Οι περισσότεροι τύποι νερού:

 1. Συμπεριλαμβανομένου του νερού της βρύσης (+200 έως +600mV)
 2. Εμφιαλωμένο νερού (από +150mV έως +300mV),

είναι οξειδωτικοί παράγοντες καθώς η τιμή ORP είναι πάντα θετική.


Το νερό που έχει ενεργοποιηθεί με τις κάρτες Κρυστάλλων Φωτονίων Bioky είναι ένας αντιοξειδωτικός παράγοντας, καθώς έχει αρνητική τιμή ORP και είναι σε θέση να εξουδετερώσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Οι δυο βασικοί παράγοντες που ευθύνονται για την δημιουργία ελεύθερων ριζών στο σώμα, είναι:

 1. Ο αέρας που αναπνέουμε
 2. Το νερό που πίνουμε.

Στην Biomedis, μπορούμε σίγουρα να ελέγξουμε το νερό, το οποίο αποτελεί το βασικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος. Όλες οι κάρτες Κρυστάλων Φωτονίων BioSky παράγουν αλκαλικό νερό με αρνητικό ORP από -300mV έως -800mV (ανάλογα με την ποιότητα του νερού της βρύσης στην περιοχή σας).


Το σύστημα οξειδοαναγωγής πιο αναλυτικά.

Για όσους θέλουν να έχουν μια πιο αναλυτική εικόνα την οξειδοαναγωγής, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στην επιστήμη της χημείας.

Η οξειδοαναγωγή είναι μια από τις πιο συχνές αλλά και σημαντικές χημικές αντιδράσεις, που εφαρμόζεται τόσο στη βιομηχανία όσο και στους ζωντανούς οργανισμούς.


Η οξειδοαναγωγή είναι σύνθετη λέξη.

Για την πλήρη κατανόηση της, αναλύουμε με απλά λόγια τα δύο συνθετικά της:

 1. Οξείδωση + αναγωγή. Ένα συχνό παράδειγμα οξείδωσης είναι αυτό κατά το οποίο ο σίδηρος έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο και κατά συνέπεια σκουριάζει.
 2. Το δεύτερο συνθετικό, η αναγωγή, ερμηνεύεται ως η ένωση ενός στοιχείου με το υδρογόνο ή η αφαίρεση οξυγόνου από μια χημική ένωση.

Ο ορισμός της οξειδοαναγωγής έγινε πιο κατανοητός με την ανακάλυψη της ηλεκτρονιακής θεωρίας και την κατανόηση των χημικών δεσμών.


Αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε σε τίτλους είναι τα εξής:

 1. Οξείδωση Αναγωγή
 2. Η ένωση ενός στοιχείου με το οξυγόνοή η αφαίρεση υδρογόνου από μία ένωση
 3. Η ένωση ενός στοιχείου με το υδρογόνοή η αφαίρεση οξυγόνου από μία ένωση
 4. Η αποβολή ηλεκτρονίων Η πρόσληψη ηλεκτρονίων
 5. Η αύξηση του αριθμού οξείδωσης (θετικό ORP)
 6. Η μείωση του αριθμού οξείδωσης (αρνητικό ORP)