ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα με τη μέση με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλά προβλήματα στη καθημερινότητα δυσκολεύοντας την απόλαυση για τα όμορφα πράγματα της ζωής.


Οι λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν ένα τέτοιο είδος πόνους μπορεί να είναι:

Οι δουλειές του σπιτιού, το κρύο και η υγρασία του χειμώνα, κάποια χρόνια πάθηση της μέσης που χειροτέρεψε λόγω των συνθηκών, απότομη κίνηση του σώματος που προκάλεσε κάποια μετακίνηση των κοκάλων ή τραυμάτισε τους μυς κ.α.


Όμως οι άνθρωποι δεν θέλουμε να μας στέκεται εμπόδιο για τη καθημερινή μας ζωή τέτοιες παθήσεις και προβλήματα υγείας οπότε συνήθως τα αγνοούμε βάζοντας σε κίνδυνο το οργανισμό μας και προκαλώντας του μεγαλύτερη ζημιά.


Αντίθετα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους πόνους και τελικά να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες της ζωής μας χωρίς προβλήματα ή να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων.


Οι μέθοδοι που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι:

  1. Χρήση μασάζ, ανάλογα τον πόνο
  2. Χρήση ζεστού επιθέματος, ή κρύου επιθέματος
  3. Συγκεκριμένες ασκήσεις γυμναστικής που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του πόνου ή την αντιμετώπιση της πάθησης.

Ο Βιοσυντονισμός με τα συμπλέγματα και προγράμματα βοηθά στη φυσική, αποτελεσματική και γρήγορη αντιμετώπιση των πόνων στη μέση, με την αναγνώριση των παραγόντων που προκαλούν φλεγμονές και παθήσεις των κοκάλων και των μυών από τις οποίες προέρχονται οι πόνοι στη μέση.


Δίνουμε στον ασθενή το κατάλληλο σύμπλεγμα πρόγραμμα για να γίνει συντονισμός και καταστροφή του παράγοντα ή επαναφορά κάποιας λειτουργίας τους οργανισμού στη φυσιολογική της κατάσταση.


Επιπλέον υπάρχουν προγράμματα για την ενίσχυση του αμυντικού συστήματος υγείας μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης μίας τέτοιας πάθησης.